Saturday, July 29, 2006

Naslednja postaja: Montreal

Ok, danes sem dokoncno sprejel odlocitev, da grem v Kanado. Uredil sem si tri proste dni, v torek ob 1h tako odhajam v Montreal, baje da najlepse mesto v severni ameriki. V ponedeljek bom delal dvojni izmeno, nato pa imam torek, sredo, cetrtek prosto. V petek delam popoldan, tako da je moj plan, da tri noci prenocim v Montrealu, nato pa se vracam v petek dopoldan. Do 4h bom upam ze tu v pisarni. Hostel sem ze rezerviral. Vse skupaj bo stalo okrog 60 dolarjev za prenocisce in okrog 75 dolarjev za prevoz. Ni poceni, ni pa tudi predrago, tako da sem kar zadovoljen. Odlocil sem se, da bom sel kar sam, potem pa kar bo pa bo. Problem je le v tem, da ne vem prakticno nic o mestu, niti ne vem, kaj naj pricakujem, tako da bom poskusal v prihodnjih dneh do torka ugotoviti kar cim vec, o tem kaj se splaca videti in kaj vse naj si ogledam in postorim med kanadcani. Pa se vadil bom lahko mojo francoscino, saj je le-ta tam prvi jezik. Nekaj testnih preizkusenj sem imel tudi tu, z nasimi kanadskimi gosti in sem kar zadovoljil, se posebej preseneceni pa so bili ostali sodelavci, katerim so oci skoraj skocile iz jamic.
Vec o Kanadi, ko se vrnem. Ali mogoce kdo ve, kaj vse potrebujem za preckanje kanadske meje. Vize vem, da ne potrebujem, zato me zanima ce rabim se kaj drugega. Prosim za malo pomoci z informacijami.

Drugace pa jutri Romunke tudi dokoncno odhajajo v New York. Sluzbe tam se nimajo, bodo pa baje placale 100 dolarjev agenciji, ki jim bo pomagala iskati sluzbo. Vceraj smo se dogovorili, da bom v septembru, ko koncam z delom tu, pri njih prezivel kak dober teden, kar je res super. Ce bodo seveda ostale in prezivele. Po vecini jim vsi tu odsvetujejo odhod, a to so seveda vaski ljudje, ki v zivljenju niso sli dlje kot do bliznjega nakupovalnega centra in se bojijo vsakih sprememb in novosti.

Wednesday, July 26, 2006

Gremo v Kanado

Haloo, lep pozdrav v slovenijo...

Tukaj nic posebno novega. Se vedno sem cez luzo, se vedno vsak dan delam, se vedno sem bolj mal spim, a vsaj ni dolgcas.
Ponedeljek sem izkoristil za izlet v park The Great Espace, kjer je bilo kar fino. Bil je lep soncen dan, tako da me je malo opeklo sonce po obrazu, pa imel sem malo glavobola, ker sem sel skoraj na vse mozne rollercoasterje. No na dva od stirih, a to je zame vec kot dovolj, sam pred tem nisem sel se nikoli, ker nisem ravno adrenalinski tip cloveka. Izgleda, da imam dovolj adrenalina v vsakdanjem zivljenju, tako da se v prostem casu raje sproscam kje na varnem. V prihodnjih dneh bom objavil par slik iz parka, saj je bilo sicer, razen nekaj grozovitih trenutkov, ko sem zadrzeval dih in preklinjal tistega, ki me je preprical, da grem - kar vredu.

Drugace pa sem bil danes in vceraj spet na delovnem mestu in vse je spet po starem. Za prihodnje dni nacrtujem izlet v Montreal, saj kot sem uspel razbrati iz neta, ne potrebujem posebne vize za preckanje meje. Vecina tujih studentov tukaj, jo rabijo...slovaki, cehi...
Prevoz do tja stane 38 dolarjev v eno smer, prenocisce pa okrog 20, verjetno bom sel v kak hostel, kjer imajo v eni sobo 20 postelj in zagotovo se bo nasel kdo, ki se bo pripravljen druziti z mano, saj bom verjetno odsel sam. tako je najboljse, pa itak vsi delajo in rabijo denar in niti nocejo nikamor iti. jutri se bom poskusal dogovoriti za proste dni v urniku in delovnik, tako da bom lahko v kanadi ostal vsaj tri dni.

Sunday, July 23, 2006

Nateg

Uf kako sem danes pihal od jeze. Pred dnevi sem na urniku opazil, da bom v prihodnjem tednu delal 6 dni, kar pomeni en cel dan nadur. Seveda sem bil izredno vesel dodatnega zasluzka, poleg tega pa sem se odlocil, da naslednji teden ne bom sel nikamor. A potem je sledil sok. Danes sem prisel v sluzbo in managerju omenil dodatni dan. V nasprotju s pricakovanju je bil presenecen in rekel, da ne ve nic o tem. Kasneje je prisel tudi veliki sef in potrdil, da ni napaka in da hocejo, da delam dodatni dan, a je nas manager rekel, da me jutri ne potrebuje in da lahko dela sam, tako da sem meni nic, tebi nic, dobil dodaten prost dan - jutri. Res mi je zavrelo, saj sem imel prosti dan v cetrtek, soboto in sedaj v ponedeljek. Res beda, ker ce bi vedel za to prej, bi si lahko vsaj splaniral kaksen izlet, a je sedaj prepozno. Malo sem jim pojamral, a ni nic zaleglo.

Rana na obliz je bilo vsaj povabilo romunk, naj se jim jutri pridruzim pri izletu v bliznji zabaviscni park great escape (nekaksna razlicica gardalanda). No glede na to, da imam prosti dan je vabilo prislo ob pravem casu, ona pa tudi hocejo izkoristit svoje zadnje dni tu, saj se v nedeljo ze selijo v new york.

Za danes nimam vec casa za pisanje, ker sem ves dan delal, sedaj se mi pa mudi domov. Zmenjen sem s srbi in slovakom za partijo kosarke. Uuuu to bo zur. Bom se kaj vec napisal v sredo, ko se vrnem na delo.