Tuesday, July 18, 2006

Reklame

Ceprav ne maram gledati televizije, se posebej zaradi bustastih reklam, pa moram priznati, da so tu nekatere reklame res dobre in zabavne, tako da se veckrat zalotim, da dejansko uzivam v reklami. V ameriki je dovoljeno predvajati primerjalne reklame, kar pomeni, da v reklamah dejansko primerjajo svoje produkte s konkurenti. Recimo reklama za pivo; nek moski s police jemlje paket piva budweiser, a le zato da vzame paket corrs, ki je zadaj za tem. Tudi restavracije s hitro hrano ves cas tekmujejo med seboj in podajajo podatke, kdo ima vec kalorij, kdo ima vec mesa v hamburgerjih. Celo v restavraciji ti na prticku navedejo kalorije tvojega sendvica in podajo primerjavo z ostalimi restavracijami.

Vceraj sem umrl od smeha, ko sem videl reklamo za pivo. Mlad american pripoveduje o prijateljstvu z indijancem in kako se kljub kulturnim razlikam odlicno razumeta, slika pa kaze kako se skupaj s puncami slikajo v restavraciji, sam od smeha pa pocis, ko kaze kako indijanec v restavraciji lovi ribe iz akvarija s sulico, v ostale goste strelja z lokom, natakarju v prsa zaluca vilice in podobno. :))

Ze kak teden uzivam ob sendvicih Subway, ki je nekaksne vrste restavracija s hitro hrano, le da namesto hamburgerjev prodajajo tako imenovane sub-e (sendvice) z razlicnimi prilogami. Njihov vegetarijanski sub je res zakon, ker ti veliko strucko (lahko izbiras med razlicnimi vrstami kruha, italijanska bela, psenicna, z medom, ...) nafilajo z vso mozno zelenjavo, zraven dodajo se svicarski sir, malo majoneze in mljask mlajsk to je to.

PS: Dejan in Anze - cene kitar vama bo sporocil v kratkem, saj mi je eden izmed tukajsnih hisnikov prinesel revijo z vso mozno glasbeno opremo in cenami. Mislim, da bi se med njimi moral najti tudi tvoj amp anze, katerega upam da bom uspel dobiti.

3 Comments:

Blogger Tin said...

Noben noce pisat komentarjev :(

1:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

Evo, dobil si nov post! :) Najprej hvala za prizadevanje glede mojega equilizerja in upam, da te ne obremenjujem s svojo prosnjo. Tega si res ne bi zelel, ti si v Ameriki zarad sebe in drugih stvari. Ce ti bo ratal, the best, ce pa ne, pa nc hudga.

Ves, jst drgac spremljam vsak dan tvoje poste, tko da sem na tekocem, pa tud ful zanimivo pises, tko da jih je fajn brat. Se bom potrudu mal vec komentirat. Drgac greva pa v soboto z bratrancem koncno na morje, in sicer za 10 dni (na Pag, pol pa mogoce se do Hvara). Tko da uzivej in smo na vezi.

Pozdrav tebi in vsem fletnim bejbam, ki so okol tebe!:)

Lp, Anze

4:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

10 dni me ni bilo doma, a bom še naprej z veseljem prebral vsako tvoje javljanje!

5:38 PM  

Post a Comment

<< Home