Monday, July 17, 2006

Potovanja

Danes sem zacutil potrebo po nacrtovanju potovanj po ameriki, saj mineva ze sedmi teden odkar sem tu in se se vedno nisem premaknil nikamor.

Nacrtovanje potovanj je tu sila zahtevna naloga. Iz vec razlogov. Kot pravi rek, ni vazno kam potujes, temvec s kom potujes. In tu nastopijo problemi. Ljudje namrec delajo po cele dneve vsak dan, tako da je tezko najti nekoga, ki bi se bil pripravljen za par dni odreci zasluzku in delu. Se posebej zato ker so prakticno vsi tukaj le zaradi denarja. Saj jih razumem, recimo v romuniji medicinska sestra mesecno zasluzi okrog 300 dolarjev, kar je polovica tedenskega zasluzka romuna, ki tu dela 16 ur na dan. Torej razmisljal sem, da bi se za par dni odpravil v Boston, ker je res kul mesto in je le dobre tri ure oddaljeno od tu. Nas hotel sodeluje z rent-a-car agencijo, ki nam lahko priskrbi avto za 40 dolarjev na dan - neomejena kilomaza, kar je res kul, ce se za to odlocijo recimo strije, saj tako vsak placa le 10 dolarjev na dan plus bencin. Enosmerna avtobusna karta do new yorka stane 45 dolarjev, medtem ko direktno v Boston avtobus od tu sploh ne potuje. Torej v prihodnjih dneh nacrtujem izlete v Boston, Montreal, Niagara Falls, seveda New York in nekaj bliznih mesto kot so Saratoga in Albany, ki sta oddaljana manj kot uro. V Saratogo bom odsel zagotovo 28.8., saj bo takrat tam nastopal John Mayer, ki je res zakon, nastopil pa bo nekaksni odprti skoljki (zunaj na prostem), in baje da je zvok odlicne ne glede na to, kje sedis.

Stvari, ki jih moram urediti za moj prvi izlet so:
- najti moram ljudi, ki bodo sli z mano, tako da si bomo razdelili stroske
- najeti moram avto
- zaprositi moram za proste dneve
- najti moram kaksno prenocisce oz. nacin prenocevanja
- pa se kaj bi se naslo, samo se sedaj ne morem spomniti

V ameriki je vse povezano z avtomobili. Tu imajo drive-in povsod, na banki, v starbucks cafejih, picerijah, povsod povsod. Ful si zelim iti tudi v drive-in kino, ki je tu med boljsimi, za eno vstopnico si lahko ogledas dva filma.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lep plan, sedaj res poišči koga, ki ne dela cele dneve. Žal mi bo, če ne boš pisal, saj vsi z veseljem beremo tvoje dogodivščine.
LP Jera

7:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Poskušaj kontaktirat Petro, ki je naslednji teden razrešena obveznosti v kampu, ker čakajo novo skupino in imajo en teden premora. Ne vem natančno kaj ima v mislih da bo počela, ampak mogoče pa bi se kakšni vajini plani lahko združili.
lp
Vlasta

6:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Seveda odpravi se na pot, četudi z avtobusom, si boš lahko malo ogledal iz avtobusa pokrajino.
Samo da te spustijo, pa veselo na pot, seveda če te Rusinje in Romunke ne stiskajo preveč k sebi.
LP Jera

6:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vse najboljše pri izpolnitvi želja glede potepanj!

5:27 PM  

Post a Comment

<< Home