Saturday, September 09, 2006

New York, New York

Lep pozdrav iz soncnega New Yorka, kjer sem koncno uspel najti internetno zvezo in to le za dolar za 20 minut. Pri enem kitajcu seveda :)
New York je zakon, tako ogromen je in toliko kul stvari, da sploh ne dojemas. V centru mesta se znajdem brez problema, saj so vse ulice kvadrataste in ce imas zemljevid in ves kam moras iti, res ni problema. V sredo po baseball tekmi, me je od nasega menedzerja prijateljica pripeljala direktno do vrat hise, kjer sedaj stanujem pri romunkah. Imel sem neverjetno sreco, saj sem mislil, da bom moral na njih cakati par ur, a sem v trenutku, ko sem stopil iz avta zagledal eno izmed njih, kako se je sprehajala nedalec stran. Zivim v precej lusni soseski v Queensu in rabim priblizno eno uro voznje, da pridem v center v Manhatten. Najprej 10 minut z avtobusom do podzemne, potem pa se dobre pol ure z zeleznico. Sicer pa se v mestu pocutim zelo varno, tudi ob polnoci so glavne ulice polne, podzemna nabita, stvari imam kar lepo pospravljene, tako da ni problemov. Glede na to, da punce prakticno cele dneve delajo, sem vecinoma sam in se sprehajam po mestu, si ogledujem vse mozno in malo nakupujem. V cetrtek je bil koncert Shakire, a so bile karte 100 dolarjev, a se potem nisem odlocil. In tako sem se malo sprehajal naokrog, nakar sem videl v enem izmed teatrov, da je koncert Teddya Geigerja samo 20 dolarjev in se zacne cez 3 minute in sem sel. Gre za pop rock zvrst, ful vredu glasba, Teddy je imel celo 18 rojstni dan tisti dan in je prisla Kelly Rawson iz Desteny's Child in mu je zapela vse najboljse, John Mayer pa mu je podaril kitaro.

Jutri si grem ogledat Kip svobode in nekdanji WTC, za danes pa nacrtujem ogled Central Parka in upam muzeja voscenih lutk Madame Tuso (neznam crkovat). V glavnem, imam se fino, NY je zakon, fajn se imejte.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kul, res se mors met fajn v NY, jst bi sel tud se enkrat, me je velik bolj navdusil kot LA. Izkoristi ga in uzivej kar se da!

Lp, Anze

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Če si slučajno kje v bližini te trgovine... ;)
http://www.mooshoes.com/
Pozdrav!

10:22 AM  

Post a Comment

<< Home